Snö och miniresa


Så har snön kommit även till Skånes sydspets! Jag gillar't! Fast det tog oss nära 1½ timme att komma till Malmö i morse. Det gick i typ 20-30 km/h på motorvägen. Men fram kom vi i alla fall. Och nu har jag varit på samtal med F. Det var ett riktigt bra samtal. Jag släppte på spärrarna idag också och det känns väldigt skönt. Det viktiga för mig nu är att jobba med maten och motionen, att då få i mig mer mat och röra på mig mindre. Som F sa så är det tråkigt att vi måste lägga fokus på vikten, men det är tyvärr nödvändigt. Jag måste börja använda allt det jag har lärt mig och inte ge efter när det blir jobbigt.

Nu sitter jag på pappas jobb. Mätt och lite frusen. Om en stund sätter vi oss i bilen och kör mot Tyskland, Lübeck rättare sagt. Pappa ska dit i jobbet och det fanns plats i bilen så då frågade jag om jag fick följa med. Vi kommer hem imorgon kväll igen. Men imorgon ska jag gå på julmarknad och i andra affärer. Ska vara ensam hela dagen, men det ska nog gå bra. Jag får träna på att klara mig själv, vilket är bra för mig.

Nu ska jag packa ihop. Det ska bli mysigt att komma iväg på en liten resa. Det där lilla kan betyda så mycket. Och i helgen ska det julbakas och julpyntas och gå på julskyltning. Som jag ser fram emot det!


Jag och lillasyster på julmarknad i just Lübeck för
två år sedan.Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh vad mysigt med julmarknad i Lübeck, jag älskar julmarknaderna i norra Tyskland, de är så pittoreska.Förstår att det är trist att ni måste ha så mycket fokus på vikten, du som en gång varit uppe i nästan normalvikt hade ju kunnat fokusera på så mycket annat nu än att se till att inte tappa mer och kanske till och med gå upp lite. När det gäller motionen tror jag tyvärr bara det finns en lösning för dig just nu, att sluta med all form av träning/motion. Det är ju en del av ätstörningen och för att man ska kunna lämna den bakom sig helt måste man nog sluta med promenaderna också, i alla fall under en period tills man känner att man kan hantera det igen. Jag har själv haft svårt med tvångspromenader och för bara någon vecka sedan bestämde jag tillsammans med min behandlare att jag skulle sluta med alla promenader, det var och är svinjobbigt men jag vet ju att det är bra för mig i längden och att det inte innebär att jag ALDRIG mer får röra på mig. Men under en period så måste jag bryta alla säkerhetsbeteenden som är knutna till ätstörningen och promenaderna var ju det så därför hade jag inget val. Jag har snart varit utan promenader i 3 veckor och det går men det är tufft. Jag går inte ut och går bara för att gå men självklart får jag gå på stan osv sålänge jag går sakta.Du kan ju fundera på detta, tror nämligen att det skulle hjälpa dig mycket i din kamp. Jag trodde att vikten skulle rusa uppåt om jag inte promenerade varje dag men det gör den verkligen inte, och då dricker jag även nd. Jag går upp i vikt lite snabbare än då jag var ute och gick varje dag men det är inte så stor skillnad som jag trodde. Och jag SKA ju gå upp för att kunna bli frisk. Och du och din kropp skulle nog också må bra av några kilo till.Hoppas nu du får det riktigt mysigt i Lübeck och ta hand om dig imorgon och gör det du vet är RÄTT!!!

2010-11-24 @ 16:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se