Meterhöga snödrivorVi kom aldrig till Österlen igår. Totalt igensnöat. Så vi fick fira jul hemma, bara familjen. Jag var jätteledsen, men man fick ju inse att det inte skulle gå att ta sig ut till farmor. Vi hade en mysig julafton hemma ändå. Vi hade förberett med julmat så vi kunde äta julbord. Vi tittade som vanligt på Kalle Anka, spelade spel, mamma och jag var ute en stund i snön, tomten kom (jag har inte växt ifrån det än, haha) och vi fick julklappar och till sist åt vi gröt. Så det blev en mysig dag trots ändrade planer.

Nu är jag hos farmor på Österlen. Vi körde efter lunch och det gick bra tills efter Ystad...då märkte man att vi var på Österlen. Vägarna blev sämre och jag har aldrig sett sådana höga snövallar som det var på vissa ställen. Vi fick köra en annan väg in i byn eftersom den ena var blockerad av jättehöga snövallar och det andra vägen var knappt körbar. Det var precis att vi kom igenom med bilen, mycket mer var det inte. I byn gick det bra att köra, men bara vi kom utanför blev det svårt igen. Vi mötte en bil och han blev så tacksam när vi sa att det fanns en väg ut till stora vägen. Sista biten var inte rolig den heller, men de hade precis plogat så det gick att ta sig fram ganska bra.

Jag har aldrig sett så här mycket snö. Jag och lillasyster har åkt pulka från taket. Jättekul var det! Men ja, här är meterhöga snödrivor. Ni ska få se bilder imorgon. Vi ska fota massor. Vår väg är inte körbar längre. Det blåser en del fortfarande nämligen...

Ikväll blir det mer julfirande. Julbord och så kommer tomten igen. Så en extrajulafton blir det. Mysigt!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se