LördagLördag idag. Det känns som om det borde vara söndag. Förmodligen för att jag har varit ledig i två dagar. Jag har ägnat morgonen åt att svara på era frågor så jag hoppas ni blir nöjda med svaren.

Nu ska jag fortsätta lösa Melodikrysset med mamma och sedan får vi se vad som händer.- Hur känns det att inte ha nån dagvård idag?
Det har varit sådär att vara ledig två dagar, men det har funkat. Nu är det helgen jag ska klara mig igenom också.

- Hur har maten funkat? Får du till det med alla måltider när du är hemma själv?
Maten går upp och ner. Ibland bättre, ibland lite sämre. Igår gick maten bra tycker jag. Jag har svårt att äta lagad lunch när jag är själv, men igår gick det.

- När du tar sovmorgon, hur gör du med lunch och sånt då? Skjuter du på alla måltider eller tar du sovmorgon för att kunna slippa undan någon måltid?
Idag gick jag upp vid nio och då äter jag frukost någon timme senare, så då skjuter jag bara på de andra måltiderna. Men när jag sover till runt elva så är det svårare. Och ja, tankar finns att jag ska sova längre för att slippa äta. Tyvärr är det så.

- Kan du inte skriva och berätta lite om vad Gisela sa när hon va hos er?
Oj, det var så mycket hon sa. Men hon utgår från tallriksmodellen i de allra flesta fall. Man kan äta allt. Det finns inget som är farligt. Är du sugen på pizza eller hamburgare så kan du äta det. Fast det finns två saker som hon inte tycker att man ska äta, och det är linfrö och vetekli. Det gör så att kroppen inte kan ta upp järnet (tror att det var så).
Hon sa mycket klokt och jag ser fram emot nästa gång hon kommer. Då ska jag nog göra lite anteckningar så att jag kommer ihåg bättre.

- Synd att maten går sämre, du vet ju att det inte löser några problem att smeta ut. Gjorde du det även i Varberg eller har det kommit nu?
Det har kommit och gått lite. Innan skulle jag gå upp i vikt och då var det lite lättare att äta...nu kan jag inte säga det till mig själv. Många dumma tankar.

- Hur tycker du Capios behandling är?
Jag tycker att den funkar bra. Intressant det här med gruppterapi. Jag trodde inte att det skulle hjälpa mig, men det gör det faktiskt.

- Tycker du inte att du har många olika redskap och verktyg med dig från tiden i Varberg? Eller har du tappat allt totalt sen du kom hem därifrån?
Visst har jag det. Senast igår tittade jag igenom min pärm som jag hade i Varberg och många minnen kom flygandes tillbaka till mig. Jag tror att jag behövde återuppliva de minnena för att kunna använda mina verktyg från Varberg.

- Vad skönt att höra att du fick byta behandlare. Men har man mycket "egentid" med sin behandlare eftersom ni inte har några enskilda samtal?
Inte direkt, men man gör behandlingsplan med sin behandlare och följer upp den med några veckors mellanrum. Man har något enskilt samtal ibland och man kan alltid be om det. Så det beror lite på hur man själv känner.

- Vad tycker du förresten om Capios mat? Är det mat i din smak?
Det är samma kock som arbetade på Idun så maten är densamma. Jag tycker maten är god (oftast), men fetaost och halloumiost klarar jag inte av. Men man kan inte tycka om allt.

- Äter ni middag tillsammans i familjen på kvällarna?
Oftast gör vi det.

- Det låter som en tuff behandling att gå igenom efersom man lätt påverkas av varandra och då sitta i grupp och prata om allt. Vad det så på Idun också?
Ja, det är tufft. Men man får mycket styrka från de andra också. Nej, det var inte så på Idun. Då hade man enskilda samtal med sin behandlare.

- Vad äter du för kvällsmål?
Oftast fil/yoghurt och frukt.

- Känner du att hjälpen på dagvården är tillräcklig nu när du kommer från Varberg?
Ja, eftersom jag måste få det att funka hemma och då är dagvård det bästa.

- Vet ni om där kommer fler till dagvården snart eller ni ska vara en liten grupp ett tag framöver?
Det kommer en eller två varje vecka. Så gruppen håller sakta men säkert på att bli större.

- Är de "stränga" med att all mat skall ätas upp på dagvården?
Ja, all mat ska ätas upp. Sedan beror det lite på vem som sitter med och äter hur "ren" tallriken måste vara.

- Ni som är där nu, är ni ungefär på samma nivå? (Att ni klarar av att äta maten)
Alla äter upp eftersom det är ett krav för att få gå kvar på dagvården.
Kommentarer
Postat av: Anonym

Kämpa på tjejen. Jag vet att du fixar det. Du får ordna till affirmationer som funkar nu. Maten behövs ju även om du inte behöver gå upp i vikt, den behövs för att du ska hålla vikten, att orka, få lust och glädje tillbaka. och mat skall också vara gott. Kämpa vidare. Stora kramar

2010-08-28 @ 12:50:02
Postat av: Anonym

Kämpa på fina du! Kommer sakna er på dagvården i veckan, men jag lovar att komma tillbaka utan kameler och förhoppningsvis många tepåsar :) hitta nu inte på för mycket bus utan mig :)ses nästa vecka!Massa kämpar kramar och glöm inte hur duktig du är vad sjukdomen än säger. Ni ger mig styrka att kämpa!

2010-08-28 @ 13:10:32
Postat av: Anonym

Vad gott det lät med enchiladasen med spenat i. Men en fråga bara, ska det inte vara ost ovanpå när man gratinerar dem i ugnen? Känns rätt "fattigt" och torrt utan och det brukar ju vara ost på såna. Var receptet utan ost eller var det äs som inte ville ha ost?Hoppas att din lördag har varit bra i alla fall och fortsätt kämpa!!

2010-08-28 @ 18:51:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se