En helt annan tjejDet var en helt annan sak att prata med dig då. Du var djupt nere i sjukdomen, manipulativ och kunde inte se framåt. Nu är det en helt annan tjej som sitter här. Du mår bättre, vågar känna efter och kan se framåt.

Ungefär så här sa min behandlare idag. Efter 2,5 års resa står jag nu på egna ben. Jag hade mitt sista samtal idag. Många tårar blev det, men så bra det kändes ändå. Det som har varit värdefullt den här sista tiden är att jag fick fortsätta gå och prata med min behandlare. Vi började trots allt resan tillsammans då för nästan 2,5 år sedan. Hon ser en enorm skillnad på mig då och nu, och när jag tänker tillbaka på hur våra samtal var då jämfört med nu så ser jag vilken resa jag har gjort.

Jag har en lång väg kvar att vandra, det är jag fullt medveten om, men för att klara den här sista biten måste jag prova mina vingar. Ingen behandling eller behandlare kan hjälpa mig de här sista stegen, det är enbart vilja, mod och envishet från min sida.

Jag åker verkligen berg- och dalbana hela tiden. Ena stunden tror jag på mig själv, den andra tvivlar jag. Det enda jag kan göra är att prova och se vad som händer. Jag kan alltid gå tillbaks till det trygga, men förlorar aldrig något på att försöka gå en annan väg.

Inatt kommer det rinna många tårar. Det är så mycket som snurrar runt i huvudet. Jag känner oro, rädsla, hopplöshet, uppgivenhet men också glädje och stolthet. Jag är rädd för allt som komma skall och de problem jag måste lösa. Men vet ni? Det känns inte omöjligt längre. Jag kan se framåt för första gången på flera år och det känns otroligt bra!

Kommentarer
Postat av: jenny

Du kommer fixa detta <3 !

Postat av: Malin;

Du är stark, sofie,

och jag kan inte göra annat än att hålla med dig angående resan; du kan välja att göra det bra, få det till en upplevelse du aldrig kommer att glömma, våga släppa taget och bara leva. Fortsätt var stolt över dig själv, det borde du vara. Jag tror på dig (och det trots att jag bara är en filur som läser din blogg & egentligen inte vet så mycket om dig än det som går att läsa här), och jag är defenitivt inte ensam om det.

2011-01-14 @ 23:19:34
URL: http://hallonte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se