SvarNu har jag sammanställt era frågor. :-)

- Du saknar inte Varberg alltså? Känns det bra att vara hemma igen? Vad saknar du med Varberg och vad saknar du inte?
På sätt och vis saknar jag Varberg. Det är mest tryggheten, vanorna och människorna jag saknar. Jag saknar inte instängdheten och att inte kunna göra som jag vill. Dagiset där jag arbetstränade saknar jag också.
Klart det känns bra att vara hemma. Det är ju här jag ska få det att funka.

- Vad händer om man går ner i vikt på dagvården? Får man sluta då? Har de sådana regler?
Det beror nog på din situation. Är du mycket underviktig så kanske du inte kan gå kvar där om du går ner i vikt. Så ja det beror på hur läget ser ut för dig.

- Har Du/Ni på dagvården ett specifikt "mål" med Din tid och behandling där (typ; kunna äta vad som helst, på en viss tid, inte känna ångest etc)?
Mitt mål är att bli så fri(sk) som möjligt. Jag vill framförallt minska ångensten och kunna äta vad jag vill och när jag vill. Ha ett så normalt liv som möjligt helt enkelt.

- Vet du vad som krävs för att man ska få gå dagvårdsbehandling på Capio i Malmö?
Att du har en ätstörning och att du är motiverad till att bli frisk.

- Vad är "galenpanna" för spel?
Oj...hur ska jag förklara det? Du har två kort i pannan där det står en person och en plats, t.ex. "Kalle Anka" och "Göteborg". Du ska sedan med hjälp av till exempel ja och nej frågor lista ut vilken din person och plats är. Väldigt roligt spel!

- Kan du inte skriva mer om övningen med aprikosen? Jag fattade inte riktigt vad den gick ut på. Vad ska man lära sig av den?
Det är en mindfulnessövning. Du har en liten bit aprikos (eller ett russin, mangobit eller liknande) och så ska du först bara titta på den, sen känna, lukta, smaka, tugga och till sist svälja den. Det ska gå långsamt och du ska registrera vilka känslor som uppkommer inom dig och vilka tankar som kommer. Det hela går ut på att du ska vara närvarande. Jag hoppas du förstår. :-)

- Är det bara anorektiker på dagvården eller det finns även folk som är mer normalviktiga?
Det finns alla typer av ätstörningar på dagvården. Så du kan vara underviktig, normalviktig, överviktig... det kvittar.Kommentarer
Postat av: Anna

Vill tillägga att man kan vara normalviktig och anorektiker. Diagnosen "försvinner" inte bara för att man kommer upp i vikt. Det är då det absolut värsta i sjukdomen börjar. Det har alltså att göra med så mycket mer.

2010-08-24 @ 19:02:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se