Svar till erHär kommer äntligen svaren!
Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova. Den dumma förkylningen vill inte försvinna. Det tycker jag inte alls om...- Hur mycket har du gått upp i vikt sedan du började med behandlingen? Har du följt behandlingsplanen när det gäller vikten?
Jag har gått upp 12-13 kg. Jag vet inte riktigt hur behandlingsplanen för viktuppgången är. Det är så olika hur kroppen reagerar. Ibland går man upp mer och ibland några hekto mindre.

- Har ni inte vilor och sånt efter maten i Varberg?
När man bor på Kliniken har man avslappning efter lunch och middag. Dessutom har man mindfulness klockan 10 och siesta (vila på rummet) klockan 15. När man bor i Villan eller Lägenheten har man själv ansvar för sin vila. Man får vara med på Klinikens avslappning och mindfulness om man vill. I mitt behandlingsprogram står det att jag ska ligga på "säcken" klockan 10 och använda resonansen vid behov. Jag ska också vila efter lunch och middag.

- Hur nära normalvikt är du nu? Kommer du att fortsätta med näringsdryckerna sen när du kommer tillbaka till Varberg efter din permission hemma? För visst är det väl så att man ska nå upp till sin normalvikt innan man trappar ut näringsdryckerna helt eller?
Jag är inte riktigt uppe i bmi 20, men nära på. Jag vet inte om jag kommer fortsätta med näringsdryckerna när jag kommer tillbaka, det beror nog på hur vikten är. Vanligtvis är man uppe i normalvikt när man trappar ut näringsdryckerna, men nu har jag och E. bestämt lite annorlunda.

- Vad har du för planer i framtiden? Är du sugen på att plugga, vill du jobba? Vad är dina drömmar?
Planen för den närmsta framtiden är att jag kommer vara här växelvis fram till mitten av juni. Sedan kommer jag övergå till Capio i Malmö och då antagligen dagvård under hösten. Men vi får se.
Jag vill både plugga och jobba. Vad det blir vet jag inte, men jag har lite funderingar. En dröm jag har är att lära mig vågsurfa. Det skulle vara häftigt!

- Kan du nämna 3 bra saker / 3 bra dåliga saker med capio?
Bra saker är att de låter en bli säker i maten innan man behöver börja med näringsdrycker. Naturen här runtomkring är underbar. Vi får varierad mat, även vanlig enkel mat som man kan laga hemma. Mestadels husmanskost.

- Var du tvungen att ta med näringsdryck när ni fikade på stan eller slipper ni det då?
Näringsdryck ska med om man fikar på stan. Det kvittar vad man tar till fika, näringsdrycken slipper man inte.

- Är torsdagarna extra jobbiga eftersom det är soppa eller är det inte det varje vecka? Känns det lättare med tiden?
Nja...det beror på vad det är för efterrätt och hur jag mår den dagen. Men visst är det lättare nu om jag jämför med hur det var i början. Och ja, det är soppa + efterrätt varje torsdag.

- Hur sommaren ut för dig? Blir du mycket i varberg eller blir det många veckor hemma också? Några roliga semesterplaner?
Min remiss här går ut 15 juni. Så jag kommer vara här växelvis fram tills dess. Efteråt kommer jag övergå till Capio i Malmö som öppnar 1 juli.
Jag har bestämt mig för att jag ska ta det lugnt i sommar och bara försöka njuta. Jobb på Falsterbo Horse Show blir det som vanligt i juli. Annars har jag inget planerat.

- Har ni fortfarande grupper / föreläsningar och vad brukar ni prata om då? Har ni någon gång någon som är frisk som kommer dit och berättar?
Det är Gruppen en gång i veckan och det handlar om olika saker varje gång. Till exempel ångesthantering, motivation, mindfulness och annat. Jag vet att det någon gång har varit en som har blivit frisk som har kommit och berättat, men inte under min tid här. Men det skulle vara intressant.Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur tycker du viktuppgången har påverkat ditt mående? Hur är det med det fysiska måendet? Orkar du mera? Det psykiska? Är du gladare? Känns det skönt att ha viktuppgången gjorde för att sedan kunna fokusera på resterande problem?

2010-04-21 @ 05:07:23
Postat av: AnonymMen då har jag bara en fråga, jag känner ett par som varit på Capio i Varberg och de säger att man i stort sett måste upp till normalvikt innan man får sluta med näringsdryckerna. Hur kommer det sig att du och din behandlare kommit fram till något annat när det gäller din vikt? För jag har också hört att risken är stor att man faller tillbaka i sjuka tankar om man inte har en tillräcklig vikt...Krya på dig!

2010-04-21 @ 09:39:42
Postat av: ♥Jenny Forsberg♥- Min kamp mot min vikt.

Vad tycker du om att gå till tandläkaren?

Postat av: Sara

Åh vad du kämpar på underbart bra! Jag är sjukt imponerad! Duktigt!

För visst är livet värt mer än att viga det åt anorexin?

2010-04-21 @ 11:11:01
URL: http://sarabaaara.blogg.se/
Postat av: mamma

Ett svar till AnonymTänk efter lite,Varje människa är unik!!!Man måste kunna anpassa behandlingen så att det passar just den personen det handlar om!Alla människor är fungerar inte likadant, och tur är väl det annars hade väl samhället varit riktigt tråkigt.2010-04-21 @ 13:07:23
Postat av: Janina

tävla om att bli veckans blogg hos mig!

2010-04-21 @ 14:15:52
URL: http://janinaw.blogg.se/
Postat av: Anonym

vad låg ditt bmi på som sjukast?

vad har varberg för kriterier för att man får komma in där? :) kram

2010-04-21 @ 18:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se