Städa hela natten lång?Jag har nu ägnat en timme åt städning. Först köket - torka överallt, ställa iordning, ordna upp i kylskåpet, tömma termosar, städa vasken... Sedan vardagsrummet - vika filtar, städa upp på bordet, puffa upp soffkuddarna... Och till sist mitt rum - plocka iordning allt och se att det är på rätt plats, ordna upp i garderoben... Hade det inte varit så att det är väldigt lyhhört i detta huset så hade jag kunnat hålla på ett bra tag till, men det finns faktiskt personer som sover. För någon dag sedan frågade dom mig om jag hade flyttat möbler vid halv elva-elvatiden. Det hade jag inte, men jag hade ordnat upp och bland annat stått på en stol för att nå. Så städning på kvällen är inte okej.

Jag tänkte svara på era frågor nu innan jag försöker sova. Jag måste försöka komma ner i varv...

- Hur gör ni eran smoothie?
Mixar vaniljyoghurt och hallon. Hur enkelt som helst! Man kan blanda i andra bär/frukter också.

- När ska du åka hem? Hur länge blir du hemma och har du några planer?
Jag ska åka hem i slutet på nästa vecka och kommer vara hemma en vecka. Jag har inga planer än utan jag får se vad som händer.

- Hur går det med matlagningen? Har du övat nu tills du ska hem?
Matlagningen går okej. Igår fick jag lite panik över tonfiskgrytan jag lagade, men då fanns A. där som kunde hjälpa mig och säga vad som är rätt. Det kommer nog inte bli någon mer matlagning för mig denna vecka eftersom vi är så pass många här nu.

- Du är alltså rätt nära din målvikt nu då om du säger att ni ev ska trappa ner dem nästa vecka?
Känns det inte skönt?
Jo, nära är jag. Egentligen trappar man inte ner näringsdryckerna förrän man har nått sin målvikt, men eftersom jag inte vill ha med mig näringsdrycker hem så trappar vi ner dom nästa vecka så att jag kan åka hem utan. Visst känns det skönt att snart inte behöva dricka fler näringsdrycker. Fast det är klart att det är blandade känslor.

- Om du inte nått din målvikt till nästa vecka utan gör ett uppehåll med näringsdryckerna då, hur känns det att sätta igång med dem igen sen när du är tillbaka?
Antagligen jättejobbigt, men det får jag ta då.

- Har du fått tillbaka hunger- och mättnadskänslor ännu eller något utav det?
På morgonen känner jag mig oftast hungrig och även till lunch, men inte under resten av dagen. Mättnadskänslan är olika. Beror helt på hur magen mår och så.

- Vad är det bästa med behandlingen i Varberg?
Att dom vet vad dom jobbar med! Att man får varierad mat och att man inte behöver börja med näringsdrycker förrän vikten har stabiliserat sig. Och att dom som jobbar här är så bra!

- Har ni någon speciell tid ni måste lägga er och sova på kvällen eller är det frivilligt?
På vardagar är det läggdags 22.00 och fre-lör 23.00. Så är det på Kliniken, men i Villan och lägenheten kan man vara uppe så länge man vill, men dom vill helst att man går och lägger sig enligt läggtiderna.

- Har du stöd med hur mycket mat du ska ta även på helgerna? Om inte, hur mycket vet du hur du ska ta? Tar du som du tycker är en lagom portion och ser bra ut, eller har du fått mått på det du ska lägga på tallriken?
På helgen har vi matlådor och det är A. som har gjort iordning dom från maten vi har ätit under veckan och tidigare veckor. Det är då proteindelen som är matlådan och sedan får man själv koka potatis, ris eller så, vad man vill ha till. Då ska man koka 1 portion och lägga upp allt på tallriken, samma med matlådan, allt som ligger där i ska vara på tallriken eftersom det är 1 portion. Sedan kan vi alltid ringa till Kliniken och fråga personalen där.

- Vad är anledningen till att personalen aldrig tillåter att man får sova med andra? Eller ja, på psyk förstår jag ju att det är så strikt men på behandlingshem?
Jag har ingen aning. Här har jag fått höra något om att det har med brandsäkerheten att göra. Skulle det börja brinna så måste brandmännen veta att det finns en patient på varje rum. Något sådant är det, men det finns säkert andra förklaringar till det också.
Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för alla svar. Jag har dock en följdfråga. Känner folk som varit i Varberg och som säger att man typ aldrig börjar trappa ner näringsdryckerna förrän man nått målvikten. Men om jag förstår dig rätt så kommer ni göra det ändå nästa vecka. Eller?Eller menar du att oavsett om du är upp i din målvikt eller inte så trappar ni ner dem nästa vecka och när du sen varit hemma så startar du med näringsdryckerna igen OM du inte nått din målvikt nästa vecka? Förstår du hur jag menar?

2010-04-14 @ 06:31:57
Postat av: Anonym

Hej Sofie

Har inte läst din blogg på ett par veckor och vill bara säga att jag är jätte imponerad av det arbete du gör varje dag. Jag har själv varit i din sits, men är idag fri. Och det är jag övertygad om att du också kommer att bli. Var rädd om dig och fortsätt framåt. Du är grym.

Massa kramar

2010-04-14 @ 07:22:34
Postat av: Anonym

Härligt kämpat tjejen med allting..heja heja..

Hoppas du kan ta upp med din terapeut o prata om städningen..försök att öva på att inte hålla igång för mycket när de andra sover...Har du haft en bra onsdag? Har ni fortfarande grupper / föreläsningar och vad brukar ni prata om då? Har ni någon gång någon som är frisk som kommer dit och berättar?

2010-04-14 @ 14:53:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se