Gamla minnenJag får kanske acceptera att jag inte kan sova länge. Idag vaknade jag tjugo i åtta. Jag kände mig ganska pigg så det var bara att rulla ur sängen. Tur att jag tycker att det är mysigt att vara uppe tidigt på dagen. Jag satte mig i vårt ena hörn av trädgården, där vi har stolar och bord, och löste korsord och njöt av solen. Jag åt frukost för en stund sedan och även tabletten kom ner. Så nu återstår näringsdrycken. Jag köpte några jättesöta nya isglassformar igår. Så nu blir det ännu roligare att få i mig näringsdryckerna. ;-)

Det känns som om dagen kommer flyga iväg. Vid femtiden kommer två vänner till mamma och pappa. Middag ska det bli och sedan ikväll ska vi se Semestersabotörerna. Det är en show med bland annat Sven Melander som spelas på Vikingabyn här i Höllviken. Jag är lite tveksam till om jag vill följa med. Det tar emot lite, och jag är säker på att min storasyster tar min biljett om jag inte vill gå. Men jag har bestämt mig för att denna sommaren ska bli rolig. Jag ska ta vara på varje dag och leva!

Igårkväll läste jag igenom en del av mina dagböcker från förra året. Jag läste om hur det var förra sommaren då sjukdomen hade ett järngrepp om mig. Jag förstår inte att ingen stoppade mig, men jag var väldigt skicklig och jag blir så ledsen och rädd när jag läser hur jag mådde och hur jag höll på. Jag skrev att jag inte orkade göra någonting men tvingade mig ändå att träna, jobba och räkna varenda liten kalori. Varenda dag skrev jag hur tjock och äcklig jag var och att jag hade ätit för mycket och att nästa dag skulle bli bättre. För ner i vikt skulle jag. Jag skrev hur arg jag var när jag blev tvingad till läkare och sedan om hur jag hade ljugit för läkaren. Jag levde helt i min egen värld. Jag skrev ner exakt vad jag åt och kaloriinnehållet på det. Och det läskiga är att jag kommer ihåg många av dom här måltiderna. Precis hur jag kände och hur det såg ut. Det är skrämmande...

Nä, nu ska jag ut i det fina vädret. Får passa på nu eftersom dom säger att det ska bli sämre väder snart...


Jag förra sommaren.  Träning, svält och kaloriiräknande bestod mitt liv av.Kommentarer
Postat av: sara

usch det akn allt vara jobbigt at läsa gammla dag böcker , vet sjäöälv att de står ungeföär likadant i mina ,

men som du sa lev livet nu , de är s mycket bättre :)<3

kämpa!

Postat av: Emelie

sv:Tack! :)Den kliniken verkar vara superbra!

du får ju verkligen variera dina mellanmål och så,(om jag har förstått rätt), och lära dig kunna äta glass och sådant!Jag har varit inlagd tre gånger på en barnpsyk avdelning på ett sjukhus,senaste gången var i januari,blev utskriven i april. De har ingen direkt behandling för ätstörningar,utan man får lära sig äta och så bara.

Eftersom att varje gång jag har varit inlagd så har det bara hållit i sig i typ nån månad och sedan blivit lite sämre igen.

Nu går jag på samtal på vuxenpsyk,ska kanske börja på dagvården till hösten,den är stängd under sommaren :/ Nu är det ju semestertider också ,så jag kommer inte ha något samtal förrän i augusti så jag får klara mig hemma i sommar. Det ska nog gå ganska bra förhoppningsvis :)

Kämpa på! Kramar!2009-07-04 @ 12:32:09
URL: http://umbrellastorm.blogg.se/
Postat av: Linda

Har också läst mina gammla dagböcker och matdagböckerna. och jag känner igen migi det du skrev. Kämpa på.

2009-07-04 @ 13:49:51
URL: http://peaklinda.blogg.se/
Postat av: M

I den stora staden nära där du bor :P inom landstinget typ så jag antar att det typ bli ngn psykavdelning på sjukhuset? Ingen aning. Hoppas det är bra iaf...Åh vattenspridare! Vilka barndomsminnen :)Varför ville du inte med och kolla på showen ikväll? Är det för att det är någon mat inblandad där?Förresten har du kännt någon skillnad dessa dagarna när du har tagit tabletterna?Och du gumman jag tänkte på en sak till.. massa frågor, förlåt, du får säga till om jag är jobbigt.. Men vad säger dina föräldrar nu? Alltså rätta mig móm jag har fel men det verkar inte riktigt har insett allvaret i sjukdomen? Pratar du mycket med dom om hur du känne roch hur du mår och dagvården och så?Pusspuss

2009-07-04 @ 15:45:17
URL: http://mavie.bloggsida.se
Postat av: ZLäskigt hur Du ser nästan arg, farlig ut - som om Du blivit övetagen av någon utomjordisk demon !Jag minns hur min mamma sa till mig när jag varit som sjukast hur mina ögon var som stenar; i håliga, hårda, kalla...Hoppas Du känner mer värme i dina blodårdor denna sommar, fina Sofie...Zelda

2009-07-04 @ 18:19:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Bloggtoppen.se